Mobiilimaksut

Mikäli et pysty saamaan luottokorttia, voit harkita mobiilimaksujen käyttämistä vaihtoehtoisena maksutapana. Mobiilimaksut ovat yleistyneet viime vuosina ja tarjoavat helpon ja kätevän tavan tehdä ostoksia ilman fyysisiä maksuvälineitä.

Mobiilimaksuja voi tehdä älypuhelimen avulla eri sovellusten ja maksupalveluiden kautta. Suosituimmat mobiilimaksupalvelut Suomessa ovat Apple Pay, Google Pay ja Samsung Pay. Näitä palveluita voi käyttää yleisimpien pankkien maksukorteilla, ja ne toimivat lähes kaikissa kaupoissa, jotka hyväksyvät korttimaksut.

Mobiilimaksut ovat turvallisia, sillä maksutapahtuman suorittaminen vaatii usein esimerkiksi sormenjäljen tai kasvojentunnistuksen. Lisäksi maksutietoja ei tarvitse luovuttaa jokaisella ostokerralla erikseen, mikä vähentää riskiä tietojen joutumisesta vääriin käsiin.

Verkkopankkimaksu

Toinen vaihtoehto luottokortin sijaan on verkkopankkimaksu. Verkkopankkimaksu on suosittu maksutapa Suomessa, ja se toimii kätevästi verkkokaupoissa tehtävissä ostoksissa.

Verkkopankkimaksun käyttäminen edellyttää sitä, että sinulla on käytössäsi pankkien tarjoama verkkopankki. Useimmat suomalaiset pankit tarjoavat verkkopankkimahdollisuuden omilla verkkosivuillaan.

Verkkokaupassa tehdyssä ostoksessa valitset maksutavaksi verkkopankkimaksun ja valitset oman pankkisi. Sinut ohjataan pankin verkkosivuille, jossa hyväksyt maksun kirjautumalla verkkopankkitunnuksillasi. Maksu veloitetaan suoraan tililtäsi, joten luottokorttia ei tarvita.

Verkkopankkimaksu on turvallinen maksutapa, sillä se tapahtuu suoraan pankin omassa järjestelmässä. Lisäksi useimmissa verkkokaupoissa käytetään turvallisia maksuprosesseja, jotka salaavat maksutiedot.

Pankkisiirto

Kolmas vaihtoehto luottokortille on perinteinen pankkisiirto. Pankkisiirtoa voi käyttää erityisesti silloin, kun ostos tehdään ulkomaisessa verkkokaupassa, jossa ei ole muita vaihtoehtoisia maksutapoja tarjolla.

Pankkisiirrossa maksun suorittaminen tapahtuu kirjoittamalla verkkokaupan antama pankkitili- ja viitetiedot omaan verkkopankkiin. Tämän jälkeen siirrät haluamasi summan verkkokaupan tilille.

Pankkisiirto voi kestää hieman pidempään kuin muut maksutavat, sillä siirto tapahtuu pankista toiseen. Pankkisiirtojen kustannukset voivat myös vaihdella eri pankkien välillä.

Pankkisiirto on turvallinen maksutapa, kunhan varmistat, että syötät oikeat tilinumerot ja viitetiedot maksua tehdessäsi. Mikäli et ole varma, voit aina tarkistaa tiedot verkkokaupasta tai ottaa yhteyttä omaan pankkiisi ennen maksun suorittamista.

Luottokortin puuttuminen ei siis tarkoita sitä, että olisit vailla vaihtoehtoja. Mobiilimaksut, verkkopankkimaksut ja pankkisiirrot tarjoavat käteviä vaihtoehtoja maksamiseen eri tilanteissa. Valitse sinulle sopivin vaihtoehto ja nauti ostosten tekemisestä ilman luottokortin tuomaa huolta.

PayPal

PayPal on yksi suosituimmista vaihtoehdoista luottokortille. Se on verkkomaksupalvelu, joka mahdollistaa maksutapahtumat Internetissä ilman luottokortin käyttöä. PayPal-tilin voi avata ilmaiseksi ja se on helppo rekisteröidä. Tilin luomisen jälkeen voit yhdistää sen pankkitilisi tai debit-korttisi kanssa, jolloin voit tehdä maksuja suoraan näistä varoista.

PayPal toimii useissa eri maissa, ja se hyväksytään monissa verkkokaupoissa ja palveluntarjoajilla maailmanlaajuisesti. PayPalilla voit myös siirtää rahaa muille PayPal-käyttäjille, mikä helpottaa esimerkiksi ystävien ja perheen kanssa tehtäviä maksuja.

PayPal tarjoaa myös luottokortin vaihtoehdon PayPal Credit. Tämän ominaisuuden avulla voit tehdä ostoksia luotolla ja maksaa ne myöhemmin useammassa erässä. PayPal Creditin avulla voit myös hyödyntää kampanjoita ja tarjouksia, joita tarjotaan ostoksille, jotka tehdään PayPalin kautta.

Klarna

Klarna on toinen luottokortin vaihtoehto, joka tarjoaa erilaisia maksupalveluita. Klarna lasku on yksi heidän suosituimmista palveluistaan. Kun teet ostoksia verkossa Klarnan kumppanikaupoissa, voit valita maksutavaksi Klarna laskun. Klarna lasku antaa sinulle mahdollisuuden maksaa ostoksesi jälkikäteen laskulla, yleensä 14 päivän sisällä. Tämä antaa sinulle aikaa tutustua tilaamiisi tuotteisiin ennen maksamista.

Klarna tarjoaa myös muita luottokortin vaihtoehtoja, kuten Klarna erämaksu ja Klarna tili. Klarna erämaksu antaa sinulle mahdollisuuden maksaa ostoksesi useassa erässä, kun taas Klarna tili antaa sinulle luoton, jonka avulla voit tehdä ostoksia ja maksaa ne myöhemmin sopimuksen mukaisesti.

Klarna palvelut ovat saatavilla monissa eri maissa ja myös useimmissa verkkokaupoissa. Klarnan käyttö on yleensä helppoa ja vaivatonta, ja he tarjoavat myös hyvän asiakaspalvelun, joka auttaa tarvittaessa.

Apple Pay

Apple Pay on Apple-yhtiön mobiilimaksupalvelu, joka tarjoaa turvallisen ja helpon tavan maksaa ostokset ilman luottokorttia. Apple Pay toimii Applen laitteilla, kuten iPhoneilla ja Apple Watcheilla.

Apple Payn avulla voit tallentaa maksukorttisi tiedot Apple Walletiin, josta voit sitten maksaa ostoksesi yksinkertaisesti lähettämällä maksutapahtuman sormenjälkitunnisteen tai Face ID:n avulla. Maksukortin tietoja ei tallenneta laitteeseen, mikä tekee siitä turvallisen vaihtoehdon.

Apple Pay on yleisesti hyväksytty maksutapa, ja se toimii useilla verkkokaupoilla, sovelluksilla ja fyysisissä myymälöissä, jotka tukevat Apple Paytä. Apple Payta voi myös käyttää maasta riippumatta, kunhan pankkisi ja puhelimesi tukevat sitä.

Jos et halua käyttää luottokorttia, mutta haluat silti tehdä helposti ja turvallisesti maksuja verkossa tai fyysisissä myymälöissä, nämä vaihtoehdot tarjoavat hyviä vaihtoehtoja. PayPal, Klarna ja Apple Pay tarjoavat erilaisia maksutapoja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Valitse vain sinulle sopivin vaihtoehto ja nauti joustavasta maksamisesta ilman luottokorttia.

Google Pay

Google Pay on mobiilimaksusovellus, jonka avulla voit suorittaa maksuja älypuhelimellasi tai muilla yhteensopivilla laitteilla. Sovelluksessa voit liittää luottokorttisi tai pankkikorttisi ja käyttää sitä maksuvälineenä eri kaupoissa, verkkosivustoilla ja sovelluksissa.

Google Payn käyttö on helppoa ja turvallista. Ensinnäkin, sinun täytyy ladata ja asentaa sovellus älypuhelimeesi. Sovellus on saatavilla iPhone- ja Android-käyttöjärjestelmille. Kun olet asentanut sovelluksen, sinun tulee lisätä maksukorttisi tietoja sovellukseen. Voit syöttää kortin tiedot manuaalisesti tai skannata kortin tiedot kameralla. Kun kortti on liitetty sovellukseen, voit käyttää sitä maksuvälineenä.

Voit maksaa Google Paylla erilaisissa liikkeissä ja verkkosivustoilla, joissa on tuettu maksuvälineenä Google Pay. Maksaminen tapahtuu lähilukutekniikalla, jonka avulla voit vain koskettaa puhelintasi maksupäätettä vasten. Sinun täytyy vain varmistaa, että edessäsi olevassa maksupäätteessä on NFC-tunniste. Maksaminen on nopeaa ja kätevää, eikä sinun tarvitse kaivaa lompakkoasi tai korttiasi esille.

Turvallisuuden osalta Google Pay käyttää useita suojausmekanismeja luottokorttitietojesi suojaamiseen. Ensisijaisesti se käyttää tokenisointia, joka tarkoittaa sitä, että aito korttinumero ei tallenneta laitteeseesi. Sen sijaan käytössäsi on turvallinen digitaalinen tunniste, jota voidaan käyttää maksutapahtumien suorittamiseen. Lisäksi voit myös asettaa PIN-koodin tai sormenjälkitunnistuksen sovelluksen avaamista varten, jolloin vain sinä voit käyttää Google Payta.

Google Payn käyttö ei vaadi luottokorttia, vaan voit liittää sovellukseen myös pankkikorttisi. Tämä tekee Google Paysta hyvän vaihtoehdon ihmisille, jotka eivät halua hankkia tai saada luottokorttia. Voit tehdä maksuja suoraan pankkitililtäsi ja hyödyntää samat kätevät maksuvaihtoehdot kuin luottokortilla maksavat asiakkaat.

MobilePay

MobilePay on Tanskan suurimman pankin Danske Bankin kehittämä mobiilimaksusovellus, joka on tällä hetkellä saatavilla myös Suomessa. Sovellus mahdollistaa maksujen suorittamisen älypuhelimella tai tabletille ilman fyysistä korttia. Voit liittää sovellukseen pankkikortin tai maksukortin, jolloin voit tehdä maksuja suoraan tililtäsi tai kortiltasi.

MobilePayn käyttö on helppoa ja se toimii kaikilla Android- tai iOS-käyttöjärjestelmillä varustetuilla älypuhelimilla. Lataa sovellus puhelimeesi, liitä maksukortti tai pankkikortti sovellukseen ja voit alkaa maksaa. Voit tehdä maksuja kaupoissa, ravintoloissa, verkkosivustoilla ja sovelluksissa, joissa MobilePay on tuettuna maksutapana.

Maksaminen MobilePaylla tapahtuu NFC-tunnisteen avulla eli tarvitset lähilukutekniikkaa tukevan maksupäätteen. Suurimmassa osassa kaupoista ja ravintoloista on tällainen maksupääte, joten MobilePayn käyttäminen on yleensä mahdollista. Maksaminen tapahtuu yksinkertaisesti koskettamalla puhelinta maksupäätettä vasten ja vahvistamalla maksu sovelluksessa.

Turvallisuus on MobilePayn käytössä tärkeää ja sovellus hyödyntää useita turvatoimia suojatakseen maksutietosi. Ensinnäkin, sovellus käyttää salattua tiedonsiirtoa pilvipalveluun, joten maksutietosi ovat turvassa. Toiseksi, sinun täytyy tunnistautua sovellukseen pankkitunnuksillasi ennen kuin voit käyttää sitä maksuvälineenä. Lisäksi voit asettaa sovellukseen PIN-koodin tai sormenjälkitunnistuksen, jolla varmistetaan, että vain sinä voit suorittaa maksuja sovelluksessa.

MobilePay ei vaadi luottokorttia, vaan voit liittää sovellukseen myös pankkikorttisi. Tämä tekee siitä hyvän vaihtoehdon niille, jotka eivät halua tai pysty hankkimaan luottokorttia. Voit tehdä maksuja suoraan pankkitililtäsi ja saat samat kätevät maksuvaihtoehdot kuin luottokortilla maksavat asiakkaat.

Zimpler

Zimpler on ruotsalainen laskutuspalvelu, joka tarjoaa maksuratkaisuja sähköisessä kaupankäynnissä. Zimplerin avulla voit tehdä maksuja verkkosivustoilla tai mobiilisovelluksissa ilman luottokorttia tai pankkikorttia. Sen sijaan voit maksaa ostoksesi myöhemmin laskulla tai valita joustavamman osamaksuvaihtoehdon.

Zimplerin käyttö on helppoa ja nopeaa. Sinun täytyy vain syöttää puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi sovellukseen ja valita haluamasi maksutapa. Voit valita maksaa ostoksesi joko laskulla tai osamaksulla. Laskulla maksettu summa tulee maksaa sovitussa ajassa, kun taas osamaksuvaihtoehdolla voit maksaa ostoksesi pienemmissä erissä pidemmän ajan kuluessa.

Zimplerillä on useita etuja. Ensinnäkin, sinun ei tarvitse syöttää luottokorttitietojasi tai pankkitilisi tietoja verkkosivustolle tai sovellukselle, jolla ostosta teet. Tämä lisää turvallisuutta ja suojaavat maksutietojasi mahdollisilta tietomurroilta. Toiseksi, voit lykätä maksua myöhemmäksi, jolloin sinulla on enemmän joustoa taloudellisessa tilanteessasi. Kolmanneksi, Zimpler tarjoaa yksityiskohtaiset raportit maksuista ja ostoksista, joten voit helposti seurata rahankäyttöäsi.

Turvallisuus on tärkeä osa Zimplerin palvelua. Sovellus käyttää salausta ja muita turvatoimia suojatakseen maksutietosi. Sinun täytyy kirjautua sovellukseen puhelinnumerollasi tai sähköpostiosoitteellasi, jolloin vain sinä voit käyttää Zimpleriä. Lisäksi voit asettaa oman PIN-koodin sovelluksen käyttöä varten lisäturvana.

Zimpler ei vaadi luottokorttia tai pankkikorttia, joten se sopii hyvin ihmisille, jotka eivät voi tai halua hankkia korttia. Voit tehdä ostoksia verkkosivustoilla ja sovelluksissa helposti ja turvallisesti ilman korttitietojesi syöttämistä. Lisäksi voit valita, haluatko maksaa laskulla vai osamaksulla, mikä antaa sinulle joustavuutta taloudellisen tilanteesi mukaan.