Luottokorttipalvelut kauppiaille

Useimmat luottokortit takaavat turvallisen maksujärjestelmän, jonka avulla voit halutessasi myydä helposti vaikkapa verkkokauppasi kautta ulkomaille. Jokaisella kortista vastuussa olevalla luottoyhtiöllä on oma järjestelmänsä, johon jokainen erillinen maksutapahtuma rekisteröidään, jossa maksu käsitellään ja varmistetaan. Erilaiset palveluntarjoajat, fyysiset kaupat ja verkkokaupat voivat lisätä liikevaihtoaan huomattavasti, mikäli ne hyväksyvät maksuvälineeksi käteisen rinnalle korttimaksun. Visa Europe kertoo, että ”tutkimusten mukaan useimmat kaupat, ravintolat ja muut myyntipisteet voivat lisätä liikevaihtoaan jopa 25 prosenttia hyväksymällä Visa-kortin maksuvälineeksi.”

Kauppiaan tulot voivat siis lisääntyä huomattavasti luottokortin hyväksymisen ansiosta. Suomessa asiakkaat myös maksavat kortilla mieluummin kuin useimmissa muissa Euroopan maissa. Kauppiaan ei myöskään tarvitse käsitellä käteistä rahaa, jonka nostamiseen ja tallettamiseen liittyvät omat kustannuksensa ja aikavaatimuksensa, ja joka aiheuttaa luonnollisesti myös turvariskin. Korttiostoista palvelun tarjoaja siirtää nopeasti suoraan yrityksesi tilille hyvitykset.

Suomessa Visa-korttimaksujen lunastuspalveluja tarjoavat seuraavat pankit ja rahoituslaitokset:

 • Danske Bank
 • Handelsbanken
 • Nets Oy (ent. Luottokunta)
 • Nordea
 • OP-Pohjola

MasterCard-kortin lunastuspalvelua voit anoa ainakin seuraavista pankeista:

 • Nordea
 • Ålandsbanken
 • Nets Oy (ent. Luottokunta)
 • OP-Pohjola

 

Pankit itse hinnoittelevat palvelunsa kauppiaille, kuten yksityisillekin. Esimerkiksi Nets Oy:lle kuuluva Luottokunta veloittaa Visa-palvelustaan kauppiaalta prosenttipohjaisen provision, joka on kuitenkin vähintään 4 senttiä per maksutapahtuma.

Palvelun myöntävä pankki/ rahoituslaitos voi lisäksi vuokrata kauppiaalle käyttöön kortinlukijan, eli maksupäätteen, joilla on tarpeessa täysi tekninen tuki. Päätteestä veloitetaan normaalisti kuukausimaksu.

Usein kauppias hankkii maksupäätteensä muita teitä ja silloin on tarkistettava, että kyseinen laite on EMVCo:n tyyppihyväksymä. Muista kuitenkin, että kyseinen hyväksyntä on voimassa kolme vuotta kerrallaan. EMVCo on Visan, MasterCardin, JCB:n ja American Expressin yhteinen organisaatio, joka määrittelee kulloinkin voimassa olevat kansainväliset sirumaksamisen standardit niin sirukorttien, maksulaitteiden ja pankkiautomaattien suhteen.

Eräiden luottokorttien kohdalla kauppias voi ostotapahtuman yhteydessä sallia asiakkaan nostaa myös käteistä rahaa, eli suorittaa ns. cash back -käteisnoston. Nostojen maksimiraja on normaalisti 400 euroa, mutta sen päättää viime kädessä kortinmyöntäjä.

Palveluun kuuluu luonnollisesti aina jonkinlainen internet-pohjainen korttitilitysten raportointipalvelu. Sen avulla voit seurata reaaliaikaisesti yrityksellesi tilitetyistä korttimaksuista, niistä perityistä provisioista ja muista maksuista.

Kauppiaan luottokorttipalvelut, Lisätietoja

Pre-paid luottokortti

Tallettaminen ja nettilompakot: Moneybookers, Netteller

Ulkomaisen ALV:n takaisinhaku


Kommentit

Luottokorttipalvelut kauppiaille — 2 kommenttia

 1. Kiva artikkeli, josta sain pohjatiedot luottokorttipuolesta näin kauppiaan kannalta. Olen nimittäin aikeissa perustaa verkkokaupan, joten oli hyödyllistä lukea, mitä keskivertopalvelu minulle ja yritykselleni voisi tarjota ja minkä pankkien kautta voin sellaista anoa.

 2. Verkkokaupan perustajan on ehdottomasti otettava käyttöön luottikorttimaksut, muuten ei asiakkaita tule tarpeeksi. Vaikka suomalaiset maksavat mielellään myös laskulla tai osamaksulla, on kaupan statuksen kannalta välttämätöntä tarjota myös luottokorttimaksumahdollisuutta, ainakin ne tutut Visa ja MasterCard. Lisänä suosittelen myös Visa Electronin liittämistä samaan pakettiin, jotta tavallisen maksukortin eli Debit-kortinkin omaavat voivat maksaa verkkopankkitunnustensa avulla. Pankkien kanssa kannattaa käydä neuvottelemassa ja opettelemassa jokaisen omat säännöt ja veloitukset, ja vertailla niitä sitten keskenään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>