American Express -kortit & niiden saanti

Jos American Expressin eli Amexin historia on hurmannut sinut sekä pituudellaan että monipuolisuudellaan, olet kenties päättänyt itsekin kertoa statuksestasi sellaista vilautellen. Kortin saat vain hakemalla sitä suoraan American Express Finlandilta (kuuluu American Express Europe Limitedin alaisuuteen), helpoiten suoraan sen sivustolta löytyvien hakulomakkeiden kautta. Luonnollisesti jopa sen ”kehnoimman” kortin hakijalla on oltava säännölliset vuositulot, jotka yritys myös tarkistaa vaikkapa työnantajaltasi, samalla kun se tutkii, onko kontoillasi luottohäiriöitä.

Kaikkien maksukorttiensa kohdalla, Amex veloittaa automaatilta nostetusta rahasummasta 4 % tai vähintään 4,25 €, eli alle 100 euron nostot tulevat suhteettoman kalliiksi.

Basic Card on Amexin peruskortti, jonka saavat kaikki halukkaat kuolevaiset. Ainoat ehdot ovat, että olet täysi-ikäinen, Suomessa kirjoilla, vakituisessa työsuhteessa ja luottohistoriasi on puhdas. Vaaleansinisen kortin saat ilman vuosimaksua, sekä ilman korko- tai käsittelykuluja (kunhan maksat laskusi ajallaan). Sillä ei ole määrättyä käyttörajaa eli oma maksukykysi on kattona.  Sille et myöskään voi hakea rinnakkaiskorttia, etkä saa etupisteitä.

Amexin valikoidusti myönnettyjä Premium-kortteja ovat Green Card, Gold Card ja Platinum Card.  Niihin joko liittyy tai voit liittää Membership Rewards -ohjelman, jolloin jokaiselta kortilla maksamastasi eurosta saat vähintään 1 pisteen (eivätkä ne vanhene), ja 10 000 pisteellä voit valita esimerkiksi 3 leffalippua tai iTunesin 15 €:n lahjakortin. Mitä enemmän pisteitä ja mitä arvokkaampi kortti, sitä loistavampia lahjoja on luvassa.

Green Card on se normaalinkin ihmisen kaipaama klassikko. Vihreälläkään kortilla ei ole käyttörajaa, vaan se määräytyy maksukykysi mukaan. Myöskään korko- tai käsittelykuluja ei veloiteta tunnollisilta asiakkailta. Voit hakea kortille myös rinnakkaiskorttia, vaikka tuhlaavaiselle vaimollesi, hintaan 25 €. Lisänä kortti takaa sinulle reaaliaikaiset korttitapahtumien katselut omalla asiakassivullasi, ja Express Cash -palvelun. Vihreän kortin saat lompakkoosi 50 euron vuosimaksulla. Mikäli haluat siihen lisäksi kortilla kuluttamistasi euroista myönnettävät pisteet Membership Rewards -ohjelman kautta, nousee maksu 75 euroon/ vuosi.

Gold Card on askeleen vihreää korttia ylempänä, niin hinnaltaan kuin eduiltaan. Silläkään ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa, eikä korko- tai käsittelykuluja, kunhan maksat erääntyvät laskut ajallaan. Kullanhohtoinen kortti tuo tullessaan Membership Rewards -ohjelman edut, koko perheen kattavan, jatkuvan matkavakuutuksen, ympärivuorokautisen suomenkielisen Global Assist -palvelun hätätilanteiden turvaksi, 24/ 7 toimivan Travel Online -varauspalvelun lennoille, hotelleille ja vuokra-autoille, reaaliaikaisen korttitapahtumien seurannan omalla asiakassivullasi, sekä uuden Gold Cardin kadonneen tilalle jo yhdessä työpäivässä (kaikkialla maailmassa). Vuoden 2014 aikana myönnetyn Gold Cardin ja sen rinnakkaiskortin vuosimaksu on 0 € (normaalisti 170 € ja 70 € vastaavasti).

Platinum Card on vain kansalaisten kermalle varattu. Käyttörajaa ei ole määrätty, et maksa korko- tai käsittelykuluja, ja mitä enemmän vaimosi sillä kuluttaa, sitä loistavampia etuja ja lahjoja saat Membership Rewards -ohjelman puitteissa, jossa 1 € = 1,5 pistettä. Platinanvärisen kortin mukana saat 1 Platinum Card -rinnakkaiskortin ja 4 Gold Card -rinnakkaiskorttia. Lisäksi korttiin kuuluvat mm. koko perheen matkavakuutus, Global Assist -hätäapu, Concierge -palvelu, ilmainen sisäänpääsy yli 600 lentokentän mukaviin loungetiloihin, yhteistyökumppaneiden kanta-asiakkuuden (esimerkiksi Hertz, Avis, Preferred Golf, Accord Hotels, Starwood Hotels ja Carlson Hotels). Vuosimaksu onkin sitten 700 €.


Kommentit

American Express kortin hakeminen — 3 kommenttia

  1. American Express ei ole automaattinostoja varten se paras ratkaisu, koska nostelu tulee sikamaisen kalliiksi luottokorttiyhtiön perimän provikan vuoksi. Muutenkaan en käsitä, että joku haluaa maksaa maltaita kyseisen kortin kanniskelusta, saahan noita pienemmilläkin kuluilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>