Diners Club -kortin saanti ja ominaisuudet  

Jos olet päättänyt saada itsellesi Diners Club -kortin, mietit varmaan seuraavaksi, mistä ja miten sellaisen saisit lompakkoasi komistamaan. Suomessa Diners Clubin hallinnoinnista on vastuussa SEB Kort AB, joka on Pohjoismaiden suurin kansainvälisten maksu- ja luottokorttien myöntäjä, ja se toimii Suomessa vuodesta 1984. Itse hakemuksen teet kuitenkin suoraan Diners Clubin suomenkielisellä sivustolla, josta voit myös tulostaa, täyttää ja postittaa tai faksata hakemuksesi Diners Club Finlandille.

Yksityisille tarjottavilla korteilla on eräät perusominaisuudet ja edut. Useista muista korteista poiketen Diners Club -kortilla ei ole käyttörajaa, luottoraja kylläkin. Lisäksi sitä käyttämällä kerää kaikista ostoistasi Club Reward -pisteitä, joilla voit myöhemmin hankkia vouchereita ja tuotteita tai palveluita erikoishintaan (kaikkea koruista ja risteilyistä urheiluvälineisiin). Pisteitä saat korttiluokkasi ja jäsenyysaikasi pituuden mukaan jokaiselta eurolta. Voit tarkastella tapahtumasi milloin haluat omalta käyttäjätililtäsi, pääset eri puolilla maailmaa yli 500 lentokentän loungetiloihin rentoutumaan 19 euron hintaan, ja saat valita oman PIN-koodisi.

Uudet kortinhaltijat saavat tervetuliaislahjana 1 000 Club Rewards -pistettä, kunhan ottavat kortin käyttöön kuukauden sisällä sen saamisesta. Jos ystävälläsi on jo Diners Club -kortti, täytä hakemukseen hänenkin tietonsa, jolloin saatte molemmat 5 000 pistettä!

Eri korteille on saatavissa eri edut, ja useita maksullisia lisäetuja. Lisäeduista mainittakoon jatkuva matkavakuutus (Classic-kortti ei tarjoa sitä vakiona), ExtraCare-tapaturmavakuutus, DoubleCare-henkivakuutus, lapsivakuutus, syöpävakuutus ja maksuturvavakuutus.

Classic-kortin hakemuksesta löytyy luottorajaksi 1 000 – 5 000 euroa, ja korkeintaan 10 % vuosituloista. Samaiseen korttiin voit myös halutessasi ostaa jatkuvan ulko- ja kotimaan matkavakuutuksen hintaan 15 €/ vuosi, ja jopa poistaa sen omavastuun maksamalla vielä 10 €/ vuosi. Classicin vuosimaksu on 50 €, mutta muista tutustua huolella myös sen muihin veloituksiin. (esim. käteisnostokulut automaatilla maksavat 4 % nostetusta summasta).

Diners Club Premium tarjoaa Classicia enemmän vaativalle käyttäjälle. Sillä saat ostoistasi Club Reward -pisteet tuplana, pääset nauttimaan monimuotoisesta Concierge service -puhelinpalvelusta, 90 vuorokauden hinta- ja ostoturvasta, saat elektroniikalle lisätakuun vuodeksi, sekä jopa 10 000 euron luottorajan ja jatkuvan matkavakuutuksen ilman omavastuuta. Vuosimaksun suuruus on 200 €.

Classic ja Premium-korttien lisäksi on olemassa myös kaksi muuta maailmanlaajuisesti kelpaavaa maksu- ja luottokorttia, jotka sopivat usein matkaaville:

Finnair Plus Diners Club, joka -tarjoaa ostoistasi vähintään kaksi Finnair Plus -pistettä jokaista euroa kohden. Ennen kortin saantia sinun on liityttävä Finnair Plus -jäseneksi (maksutonta). Kortin vuosimaksu on 50 euroa, mutta Finnair Plus Gold ja Platinum -jäsenille 0 euroa.

SAS EuroBonus Diners Club, joka suuntautuu SAS EuroBonus -jäsenille. Jokaiselta käyttämältäsi eurolta saat yhden pisteen, ja ne ovat voimassa jopa viisi vuotta. Kortin vuosimaksu on 55 euroa, Kultajäsenille 0 euroa.

Diners Clubin yrityskortti sisältää jatkuvan matkavakuutuksen, ja sen vuosimaksu on 65 €. Kyseinen kortti on luottokorttialan vanhin, sillä ensimmäinen yrityskortti myönnettiin vuonna 1975.


Kommentit

Diners Club kortin saaminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>