Luottokortti yksinkertaisesti helpottaa arkielämää. Muistan itse vielä ajan jolloin olin opiskelija ja luottokorttia ei myönnetty. Silloin ei saanut maksuaikaa ostoksiin eikä voinut tilata ulkomailta juuri mitään.

Osta netistä luottokortilla

Netistä ostaminen oli ylipäätään hankalaa, lotot ja vedonlyönnit piti pelata fyysisesti lähikioskilla, eikä sielläkään luottokortti käynyt aina maksuvälineenä.

Luottokortti, maksupääteMielestäni paras asia luottokortissa on se, että sen avulla voi turvallisesti tilata ulkomailta lähes mitä tahansa, ja turhat kioskikäynnit jäävät historiaan kun pelit voi hoitaa luottokortin kelpuuttavilla netistä löytyvillä veikkaussivuilla.

Ei tarvitse miettiä valuuttoja tai eri yritysten tai maiden maksutapoja. Riittää kun on luottokortti. Tilaaminen on myös turvallista: luottoyhtiö vastaa viime kädessä siitä, että saat tavaran tai palvelun jonka he ovat luotottaneet. Pitävät muuten aika tarkkaan huolta siitä, että yritys joka ottaa vastaan luottokorttimaksuja toimittaa sen mitä lupaa.

Maksuaika on kiva juttu. Jos rahat on loppu niin voi ostaa luottokortilla. Ja aivan ilman mitään lisäkuluja! Siis ilmaista lainaa. Pankit ja rahalaitokset pikavippi firmoista puhumattakaan perivät isoja korkoja ja muita kuluja. Luottokortilla riittää, että maksat laskun ajoissa. Lasku tulee yleensä kuukauden kuluttua ostoksesta. Tai oikeammin edellisen kuukauden luottokorttiostokset laskutetaan seuraavassa kuussa.

Luottokortilla maksaminen

Maksettaessa luottokortilla rahaa ei makseta minkään muun yrityksen tilille kuin luottokortti yhtiölle eli esimerkiksi luottokunnalle, jonka nimi on nykyään Nets. Tällöin ei koskaan tarvitse pelätä, että maksutapahtuma ei onnistuisi tai veloitettaisiin ylimääräistä, jota ei millään saa enää takaisin. Luottoyhtiö on myös jossain määrin vastuussa luotottamistaan tuotteista ja palveluista.

Luotto-ominaisuus

Luottokortteihin on mahdollista myös liittää oikea luotto-ominaisuus. Normaalisti kortissa on vain niin kutsuttu maksuaika ominaisuus. Luotolla voit ostaa kerralla jotain isompaa ja maksaa sitä takaisin kuukausierin kuten mitä tahansa luottoa. Tällöin luotosta menee myös korkoa ja sen on todennäköisesti kalliimpaa kuin pankista otettu kulutusluotto. Halvempaa kuitenkin kuin netin pikavipit. Ainakin noin keskimäärin.


Kommentit

Miksi luottokortti? — 7 kommenttia

  1. Niin, ”autolla pääsee ja luottokortilla saa”, mutta jokaisen pitäisi kyllä olla hieman varovainen viimeksi mainitun käyttämisen kanssa. Muuten kertyy velkaa, jolle myös juoksee tietysti korko, ja voi tulla elettyä yli varojen. Luottokortti on parhaimmillaan luotettava kaveri, joka lainaa mukisematta tarpeen yllättäessä ja pahimmillaan velkaongelman luoja. Asia riippuu ihan kortin käyttäjästä!

  2. Luottokortti sopii tosiaan vain niille, jotka osaavat sen käyttämisen jalon taidon. Eli vaikka lompakosta pilkottaa se Visa tai muu, jokaisen kannattaa silti suhteuttaa peruskulut tuloihin. Ei kannata ostella vaatteita ja kenkiä vaan sen takia, että se on ihania, vaan jättää luottokortin käyttö tärkeisiin menoihin, jotka ovat yllättäviä. Muuten voi olla velkakierteessä ennen kuin huomaakaan.

  3. Monet hommaavat itselleen luottokortin nykyään ihan vaan sitä varten, että voivat sitten ostella maailman verkkokaupoista tavaraa. Vaikka se siis on turvallinen tapa maksaa, liittyy aidon luottokortin omistamiseen kuitenkin yksi riski: se, että elää yli varojensa! Itse en mene luottokorttia anomaan, jotta voin sitten ostella pilvin pimein, mikä vaan sattuu silmää miellyttämään. Ai, olenko joku verkkokauppojen inhoaja? No, en todellakaan, sillä itsekin asioin lukemattomia kertoja vuodessa eri maiden verkkokaupoissa. Maksupuolen hoidan joko PayPalin kautta tai sitten MasterCard Prepaid-kortilla (vastaava löytyy Visaltakin!). Asialla on löymättömät edut, koska en voi elää yli varojeni, kukaan ei voi veloittaa siltä enempää kuin mitä sillä on saldoa ja se (Prepaid-kortti) kelpaa verkkokaupoissa luottokortista! Siinä se!

  4. Itsekin suosin luotottomaksi luottokortiksi kutsumaani Prepaid- korttia, jollaisen saa tänään erityisen helpolla, siinä ei luottotietoja tarkistella. PayPalin avaamiseen se kelpaa ja toimii samalla turvalla kuin normaali luottokortti ostosten osalla.

  5. Mistä sellaisen luotottoman prepaid luottokortin saa? Pankista vai pitääkö tilata netistä? Onko prepaid luottokortti vuosimaksullinen ja onko siinä jotain muita kuluja? Pelottaa aina antaa omaa Visa tunnusta ulkomaisille verkkokauppoille.

  6. Prepaidin saa tänään jo mistä tahansa pankista, joten käänny seuraavalla asiointikerralla oman konttorisi puoleen. Kyseisen kortin etuna on ilman muuta se, että vaikka se näkyy luottokorttina verkkokaupoissa jne. ei sillä voi kukaan ostella salaa luotoksi. Ostosraja on kortilla oleva rahamäärä. Kortti kannattaa myös kytkeä sellaiseen tiliin, jolla ei säilytä niitä ylimääräisiä, jos sellaisia on olemassa. Pysyy oma kulutus aisoissa mutta on silti luottokortin helppous käytettävissä ympäri maailman.

  7. Luottokortti on omasta mielestäni ehdoton matkaseuralainen, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa on häömmästyttävän vaikea maksaa esimerkiksi pelkällä debit-kortilla. Jollei maksuhäriöitä ole kontolla, kannattaa luottokortin hankkiminen jo sen turvallisuuden takia. Luottokortin myöntnyt tahohan on aina viime kädessä vastuussa ja korvausvelvollinen, jos kortti varastetaan tai sen tietoja käyttää joku toinen sinun sijastasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>